Nieuwe blog via mail binnenkrijgen?

dinsdag 20 maart 2012

Als het regent in de bergen

Als het regent in de bergen is de titel van een prachtig zendingsboek. Een biografie over het (gebeds)leven van James Fraser in China aan het begin van de 20e eeuw. In het Engels Mountainrain.

als het regent in de bergen...
Als ik naar de bergen kijk aan de andere kant van het dal dan denk ik vaak. ´wat zou daar zijn, wie wonen daar, hoe gaat het er daar aan toe in de kerk, welke mooie en moeilijke kanten kent het leven daar? Regen staat symbool voor zegen, zeker hier in Afrika waar de mensen in sterke mate afhankelijk zijn van de regen. Vooral als het een gestadige regen is, zo´n bui die lekker lang aanhoudt soms wel een hele nacht en een dag zonder onderbreking.
Als het regent in de bergen merk je het in de dalen de dagen erna! Modderstroompjes zoeken hun weg naar de laagst gelegen delen en overal zie je vers groen uit de rood-bruine aarde komen. De berghellingen zien er prachtig groen uit.
Binnenkort ga ik er opuit met Daniel, een Malawiaan uit onze wijk die ontwikkelingswerk doet in de afgelegen gebieden. Hij geeft voorlichting over hygiene en betere sanitair- en watervoorzieningen. Hij zal me een beetje wegwijs maken in de dorpen in de bergen. Daar waar echt hele arme gezinnen wonen, waar de kerk in de meeste gevallen geleid wordt door laaggeschoolde mensen. Zij verlangen om toegerust te worden om de Bijbel te kunnen uitleggen (en te lezen...)
Mooi als het regent in de bergen! Op bergen en in dalen, ja overal is God.
Vlak voordat we vertrokken naar Malawi was er iemand die met ons uit de bijbel las; Hoe lieflijk zijn op de bergen de voeten van hem die het goede boodschapt, die vrede laat horen, die een goede boodschap brengt van het goede, die heil laat horen. (Jesaja 52:7)
Nu we hier min of meer gesetteld zijn mogen we uitzien om met de goede boodschap er op uit te gaan!


Misschien ken je het boek en anders is het een aanrader. Via de website van de zendingsorganisatie OMF ook verkrijgbaar als docudrama (deels verteld en deels verfilmd).

1 opmerking:

  1. Mooie blogje. Het boek ken ik. Maar niet de film. Dank je voor de tip.

    BeantwoordenVerwijderen

Fijn als je wilt reageren op onze blogberichten.