Nieuwe blog via mail binnenkrijgen?

woensdag 28 maart 2012

Jesus is our Saviour and Lord

Zo! Dat is in ieder geval geen vage taal: Jezus is onze Redder en Heer.
Een belijdenis die iedereen mag horen - moet horen.
We leven toe naar Goede Vrijdag en Pasen. Dan is het in Nederland in veel kerken de gewoonte dat er belijdenisdiensten worden gehouden. Daar in de kerk belijden dan -veelal jonge - mensen publiekelijk dat Jezus hun Redder en Heer is. Dat ze Hem willen volgen in hun leven. Prachtige momenten zijn dat, iets waar je elk jaar weer naar uit kunt kijken. Dan staan daar soms tot je verrassing zomaar mensen bij waarvan je een jaar ervoor niet gedacht zou hebben dat ze tot deze belijdenis zouden komen. Maar God wist het toen al wel, Hij was al bezig om hem of haar te overtuigen van deze belijdenis. ´Gij zijt Mijn getuigen´ We mogen Jezus representeren in ons leven.
Een prachtig oud lied zingt er van: ´Leid mij Heer o machtig Heiland, door dit leven aan Uw hand´
Hier in Malawi belijden christenen het niet alleen in de kerk maar ook vrijmoedig daarbuiten.
De chauffeur van de vrachtwagen op de foto bracht bij ons een lading stenen om een terras aan te leggen. Hij hoopt dat er mensen zijn die langs de weg reageren op de tekst die op de vrachtwagen staat, dat het een aanleiding is tot een goed gesprek. In onze ogen misschien een beetje schreeuwerig. Het staat er dan toch maar: Jesus is our Saviour and Lord! ... en als je er nog over door wilt praten, dat kan altijd!
mail: tjerkmarieke-apenstaartje-gmail.com


3 opmerkingen:

 1. Lieve familie,
  Wat was dat leuk om te skypen met jullie vorige week! We doen het snel nog eens! Ik heb een nieuwe blog. Als je het leuk vindt, kijk dan eens op www.ateliernatuurlijkblog.wordpress.com en voor mijn website kun je terecht op www.ateliernatuurlijk.webklik.nl . Eens kijken of het gaat lukken om een reactie te plaatsen.
  Lieve groet, Lianne

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi!

  Het is toch eigenlijk wat!
  Hier in Nederland worden er hele rechtszaken gehouden, als iemand net iets te groot en in de verkeerde kleur JEZUS REDT op zijn dak heeft staan.
  En dan rijdt er bij jullie in Malawi gewoon iemand rond in zijn auto met "Jesus is Saviour and Lord".
  Eat een contrast!!!

  Groetjes van Mieke.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wow, dat is mooi. Voor het zelfde doel dragen mijn oudere dochyers ( 19, 20 ) een kruisje. Vaak ontstaat er een gesprek in de bus of de trein.

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn als je wilt reageren op onze blogberichten.