Nieuwe blog via mail binnenkrijgen?

maandag 30 april 2012

Koninginnedag in Afrika


We werden afgelopen week verrast met een persoonlijk pakketje van Hare Majesteit de Koningin. Ze was een beetje bang dat de NL-ers in den vreemde zich zouden vervreemden van NL en op de 30e april zich een vreemde eend in de bijt zouden voelen. Niets is onze vorstin teveel geweest; vlaggetjes, slingers, ballonnen, een heuse vlag en als klap op de vuurpijl een prachtige poster met de beeltenis van onze onvergelijkbare Koninklijke Hoogheid Hare Majesteit Koningin der Nederlanden...
We hebben genoten van deze dag met onze kinderen en de andere NL-ers in Ekwendeni.

Oer-Hollandse spelletjes, met oer-Hollands weer... af en toe een bui. En ´s avonds Pizza met Pudding (oranje dan wel te verstaan!)

Een impressie van deze dag met dank aan de Koningin...
6 opmerkingen:

 1. Ha Tjerk en Marieke,

  Gelijk maar even werk gemaakt van het submitten op jullie blog. We hadden er nog niet veel van gezien en gelezen. Af en toe even wat gescrolld.

  Maar leuk, Koninginnedag! Had jullie TFC dat toegestuurd? Lekker Nederlands. Deden we in Guinee ook. Hoogtepunten voor het team, vooral ook voor de kids.
  Die motor is van Daniel begrijp ik. Ga je er zelf ook een aanschaffen? Wel de moeite waard hoor. Sowieso makkelijk om je te verplaatsen, maar ook gewoon voor een plezierritje.
  Leuk introductiefilmpje ook. Geeft een aardig beeld van jullie leven daar. Gewoon even meekijken op school, aan tafel ... We zijn benieuwd naar meer details over jullie werk. Misschien foto's of video's van vergaderingen, kerkdiensten, preken, toerustingsconferenties, lessen ... Zal vast gaan komen. Nu nog een beetje in de verkenningsfase en netwerken natuurlijk.

  He, we denken aan jullie en bidden voor jullie. Zegen in het leven en het werk in Malawi.
  Verbonden, letterlijk komende zondag.

  Ewout en Margrieta

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk om de berichten te lezen en foto's te bekijken........ Ook het filmpje is erg leuk!
  Een complete koninginnedag met spelletjes en al! Zal een feest geweest zijn!!
  De hartelijke groeten uit de Hondsdrafstraat.

  Gerrit en Anita Damsteegt

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Beste Tjerk en Marieke en kids,
  Bijzonder om jullie zo op afstand te volgen. Vanmorgen zijn de buurtjes, Sjoerd en Margreet op de visite geweest, zij vertelde over jullie leuke Koninginnedagervaring. Gelijk even kijken........! Geweldig. Regelmatig denken we aan jullie; vorige week hoorde ik nog zo'n leuk verhaal over het skype-uurtje van Neelke op vrijdagmiddag. De kinderen houden op hun eigen manier contact met het thuisfront! Super. Leuk dat ze hier iedere week naar uit kunnen kijken. We hopen dat jullie zo met elkaar al aardig je draai vinden. Vanuit Bles zijn we in gedachten, maar vooral in gebed met jullie verbonden. De Heere zij jullie tot rijke zegen onder de bevolking van Malawi.
  lieve groet, Maurice, Philip en Ellen

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Lieve familie Visser,

  Bedankt voor jullie foto's, berichtjes en het filmpje. Het is inderdaad bijzonder om zo indruk te krijgen van jullie leven daar.
  En wat een gezelligheid op Koninginnedag! Super leuk dat dat georganiseerd was.
  De natuurfoto's van jullie trip naar het meer van Malawi waren ook prachtig! Heerlijk om zo even 'op te laden' met z'n 6en.
  We kijken al uit naar jullie volgende bericht! Fijn om zo mee te kunnen leven!
  God's kracht, wijsheid en nabijheid gewenst in alles wat jullie mogen doen voor de mensen daar. Wat mooi om zo Zijn liefde uit te mogen dragen!
  Groetjes van Benjamin, Lisette, Liam & Jelte!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi!

  Dus zelfs in Malawi kleurt het rood-wit-blauw op 30 april!?
  Wat leuk om te zien!

  Mieke.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk, koninginnedag daar, ver weg. Mooie foto's ook. Hier was de koningin in ons dorp. De kinderen vonden dat geweldig. ( ik ook als moeder)

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn als je wilt reageren op onze blogberichten.