Nieuwe blog via mail binnenkrijgen?

maandag 24 september 2012

Bijbelclub op 'the School of Blind'


''Jesus said:   “Let the children come to me, and do not stop them, because the Kingdom of God belongs to such as these "Vol overgave oefenen de kinderen de bijbeltekst van de week. Na een paar keer hardop zeggen mogen ze het uit hun hoofd proberen. Als het lukt levert dat een luid applaus op gevolgd door: "Well done, well done, sure! Keep on going, Jesus love you!  Sinds 2 weken zijn we gestart met een bijbelclub op de blindenschool. Bidden, een bijbelverhaal, een bijbelvers aanleren en natuurlijk zingen. Want dat kunnen ze! Ze hebben geen aansporing nodig om mee te zingen. Jammer dat ik de tumbuka-liederen nog niet zo goed ken om ze zo mee te kunnen zingen.
En dan is het tijd voor een korte pauze. Comleet met limonade en iets erbij. Dat is dringen geblazen, want dit is de enige keer in de week dat ze zoiets krijgen.

Tenslotte is het tijd voor het tweede gedeelte van de club. Spelen met de duplo, lego en clics uit Nederland. Meegebracht door vrienden. Geschonken door een heleboel gulle gevers. 

Bedankt allemaal!! De foto's spreken voor zich.
Sinds een poosje is Marieke vrijwilliger op 'the School of Blind', dit is een school voor blinde en slechtziende kinderen (waaronder albino-kinderen).  Er zijn zo'n 50 kinderen die er het hele jaar verblijven met uitzondering van de kerst en zomervakantie. Sommige kinderen komen uit heel arme gezinnen en ongeveer de helft is wees. Het is fijn dat deze kinderen  hier naar school kunnen gaan en zich zo kunnen ontwikkelen. In de middagen uit school zijn de kinderen vooral in de buurt van de 2 slaapzalen te vinden. Het is bijzonder om te zien dat ze met bijna niets zich kunnen vermaken.
Ze leven onder zeer eenvoudige omstandigheden dicht op elkaar. Dan is het fijn om iets voor ze te kunnen betekenen. Zoals de bijbelclub...

1 opmerking:

Fijn als je wilt reageren op onze blogberichten.