Nieuwe blog via mail binnenkrijgen?

donderdag 20 december 2012

Verwachting..!


`Het volk dat in duisternis wandelt zal een groot licht zien. Zij die wonen in het land van de schaduw van de dood, over hen zal een licht schijnen´. Jesaja 9:1

Als dat geen verwachting is! Wow, wat een belofte! We lezen aan tafel met elkaar de ´Jesse Tree Advent Celebration`. Elke avond , beginnend in Genesis, lezen we van de beloften  van de komende Messias. En hangen we een kaartje met een afbeelding behorend bij het bijbelgedeelte in de Jesse Tree. Zo leven we deze adventsweken -de eerste keer in Afrika- naar het komende Kerstfeest toe. 
Er is hier bijna niets dat erop wijst dat het bijna kerst is. Geen donkere dagen voor kerst. Geen uitgebreide folders van supermarkten door de bus. Geen kerstversiering overal. Geen concerten.
Maar wijst dat wel op kerst? We linken het wel vaak aan kerst, maar in de bijbel lezen we vanavond iets anders. ' Het volk dat in duisternis wandelt zal een groot licht zien' Dat wijst op kerst!!
Kijken we om ons heen dan zien we vaak nog zoveel duisternis. Geen donkere dagen voor kerst, maar duisternis in mensenlevens. Gebrokenheid in relaties, diepe armoede met alle gevolgen van dien, geestelijke donkerheid en angst.. Is dat advent?

We lezen verder in vers 5 ' Want een Kind is ons geboren, een Zoon is ons gegeven, en de heerschappij rust op Zijn schouder'. Ja, toch advent! Want dat Kind is al voor ons geboren! We hoeven niet meer op Zijn komst te wachten. Hij is er al- God met ons- en heeft alles vervuld waar wij nu over lezen.
Licht in de duisternis. Dan mogen we verwachting hebben midden in de donkere dagen voor Kerst en kijken we met elkaar uit naar Zijn Komst. 

En lezen we verder in vers 6 ' Aan de uitbreiding van deze heerschappij en aan de vrede zal geen einde komen...' Weer zo'n belofte waar je toch blij van wordt?!


Wat de mensen hier doen nu deze adventsweken?
Hun stukjes land bewerken en zaaien. De verwachte regens -the  promising rains- zijn gevallen.   Toepasselijke naam deze tijd. En we bidden met elkaar om nog meer regens, zodat het zal gaan groeien en ze zullen kunnen oogsten op de juiste tijd. Verwachting..!

En we bidden om de beloofde zegen -the promising rains- van de Heilige Geest .
Verwachting dat het volk dat in duisternis wandelt een groot Licht zal zien.

'Want een Kind is ons geboren en een Zoon is ons gegeven!'


3 opmerkingen:

 1. Ach het heeft ook allemaal niets met onze Nederlandse donkere dagen te maken, het Kerstfeest. Maar idd, die ander duisternis wel. En daar is het Licht voor gekomen. Mooi, dat je zo'n inkijkje geeft in je gezin.

  Prachtige naam, voor jullie regen rond deze tijd!
  Gezegende kerstdagen alvast.

  Jedidja ( uit vredeskerk Veenendaal).

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gezegende kerstdagen!
  Ik hoorde dat jullie binnenkort 12,5 jaar getrouwd zijn.
  Gefeliciteerd!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo Aron,
  Van harte gefeliciteerd met je 8e verjaardag! Heb je ook kaarten gehad uit Nederland? 'k Hoop dat je een leuke verjaardag hebt gehad! In Nederland ligt er veel sneeuw en we kunnen schaatsen. Waar ik ook wel benieuwd naar ben is of jullie ook al gedroogde muizen hebben gegeten? Als dat zo is, dan moet je me maar es vertellen of het gesmaakt heeft! De groeten aan je ouders, broertjes en zus.
  Hartelijke groeten namens de leden van bijbelkring 2 uit Noordeloos, Irma de Jong

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn als je wilt reageren op onze blogberichten.