Nieuwe blog via mail binnenkrijgen?

maandag 18 februari 2013

Van baby Joy en een CD-opname

Elke dag vroegen de kinderen er wel naar. 'En is de baby er nog niet?'
Onze tuinman Efron en z'n vrouw verwachtten hun zesde kindje. Dit had hij ons verteld en dat is best bijzonder hier. Er wordt niet over zwangerschappen gepraat. Ook al is het te zien dat er een baby op komst is. De mensen hier praten daar niet over. Je hoort het vanzelf als er een baby is geboren. Na heel veel weken wachten was het dan toch zover. We werden gebeld met de vraag of Tjerk z'n vrouw naar het ziekenhuis wilde rijden omdat de baby snel zou komen. Dat scheelde toch zo'n drie kwartier lopen voor ze.
Twee dagen later kwam Efron ons blij vertellen dat het een meisje was en of Neelke de naam wilde geven. Ze had zo vaak gevraagd of de baby er al was... Neelke had een paar dagen de tijd om een naam te bedenken, want zaterdag zouden we op bezoek gaan. Ze heeft de naam helemaal zelf bedacht en was wel erg benieuwd of ze de naam mooi vonden. En ze was er erg trots op dat zij hier voor uit gekozen was.


         En dan komt de vraag:  hoe heet de baby? 'The name of the baby is Joy', aldus Neelke. Vreugde!

Natuurlijk wensen we Joy toe dat ze mag opgroeien tot vreugde van haar ouders en haar vreugde mag vinden in haar Schepper.Verder zijn een groep kinderen van the School of the Blind bezig met een CD-opname.
Ze zingen erg graag en we wilden graag wat leuke dingen met ze doen. Het is zo mooi om te zien dat ze er trots op zijn dat ze dit kunnen! Hun lerares vertelde dat het gebeurd in Malawi (en dan vooral in de afgelegen dorpen) dat kinderen met een handicap, zoals blindheid, thuis zitten en niet naar school gaan omdat ouders of verzorgers zich voor ze schamen of denken dat ze niets kunnen. Hier zien we dus het tegendeel! De CD is in maart klaar en dan gaan we ze verkopen. We zijn heel benieuwd naar het resultaat.

Vanaf november zijn ze hard bezig geweest om alle liederen in te studeren. Dit wordt gedaan door Symon die we hier speciaal voor gevraagd hebben. De liederen heeft hij zelf gemaakt.

En dan is het zover...ze kunnen naar de studio, hier in Ekwendeni, voor de opnames.


De stemmen worden een voor een opgenomen...

Terwijl de rest geduldig op de stoep wacht op hun beurt. Dan is het natuurlijk extra gezellig als Boaz even een kijkje bij ze gaat nemen, want die kennen ze wel inmiddels.


5 opmerkingen:

 1. wow!
  ik bestel bij deze gelijk een cd!
  lijkt me iets om vrolijk van te worden. als jullie er dan tekst en uitleg bij geven,
  gaan we ze ook zingen!

  wat leuk! en die fiets!Het is toch Net Lucas, maar het is dus Boaz!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Neelke, wat een mooie naam heb je bedacht voor de baby. En wat een lief meisje om te zien. Mooie foto's!
  Groeten, (tante) Lianne

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat bijzonder dat Neelke de naam uit mocht zoeken! Pracht van een naam trouwens. Dank je wel voor deze blog weer.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hallo familie Visser,
  Tjerk, nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag! Je tweede verjaardag in Malawi. Wordt vast anders gevierd dan in NL :-) Gods zegen gewenst voor je nieuwe levensjaar.
  Wat apart dat Neelke de naam van de baby mocht uitkiezen! Je kunt het dan als ouders toch niet maken dat je de naam niet mooi vindt?! Maar "Joy" is een mooie naam.Er worden vast geen geboortekaartjes verstuurd, of wel?
  Hartelijke groeten, ook namens de leden van bijbelkring 2 uit Noordeloos,
  Irma de Jong

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wel heel mooi zeg, dat Neelke de naam van de baby mocht kiezen.
  En wat een mooie naam!!!

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn als je wilt reageren op onze blogberichten.