Nieuwe blog via mail binnenkrijgen?

zaterdag 1 juni 2013

Gastblog pa en ma Oosterwijk

Enkele impressies van ons verblijf in Malawi.

10 mei, onze aankomst in Lilongwe, wat een heerlijk weerzien. Daar stonden ze alle 6!!
Onderweg hadden we elkaar veel te vertellen. We hadden een voorspoedige reis, bijna 5 uur rijden vanaf het vliegveld. Een uurtje voordat we thuis zouden zijn, vlogen onze koffers van het dak, het imperiaal bleek losgetrild te zijn, de inhoud bleef op een enkel ding na ongedeerd. Gelukkig geen persoonlijke ongelukken. Leuk om te zien hoe Tjerk en Marieke wonen. We hadden het wel op skype gezien, maar in het echt is het toch weer anders. Ze wonen luxe volgens Malawiaanse begrippen, verder leven ze erg sober. Het is mooi om te zien hoe ze improviseren met de spullen die ze hebben. Ze passen zich goed aan bij de bevolking, zijn erg gastvrij, zoals de Malawianen zeker zijn.Op zondag  werden we voorgesteld aan de gemeente.  Toen de dienst begon was de kerk nog niet voor de helft gevuld en aan het eind van de dienst zat de kerk propvol...
We genieten ervan om bij onze kinderen en  kleinkinderen te zijn. Tegelijkertijd maken we ons nuttig door een boomhut te bouwen en in huis te verven of repareren.


Tjerk en Marieke hadden een prachtig programma gemaakt waar we ons uitstekend in konden vinden. Zo zijn we een paar dagen naar het Malawi Lake geweest. Dat was erg genieten, voor hen ook goed om er even uit te zijn, ze hebben best een druk leven. 


De dagen zijn hier korter omdat het om 6 uur al donker is. s´Avonds doe je hier niet zo veel. De kinderen krijgen hier les van juf Hanna, die tot augustus hier blijft. Daarna moeten ze weer op zoek naar een andere juf. Lucas gaat vooral naar de lokale school.
We hebben een bezoek gebracht aan de blindenschool. Erg indrukwekkend. Voor deze kinderen is er weinig toekomst.

Een bezoek gebracht aan het trainingscentrum waar Tjerk lesgeeft. We hebben Tjerk volop in bedrijf gezien in het begeleiden en trainen van leidinggevende gemeenteleden.We hebben verschillende mensen bezocht, waaronder Ephron, de tuinman, een weduwe en de nachtwaker Jeremiah. Het is goed om te zien hoe de mensen hier leven.
Ook hebben we het ziekenhuis bezocht. Dat zag er goed verzorgd uit voor Afrikaanse begrippen. We gingen allereerst kijken bij Marieke die samen met Aukje speltherapie doet met kinderen die HIV/aids hebben. En natuurlijk maakten we kennis met het personeel daar. Op het moment waren er niet heel veel patiƫnten, die zijn er meer in de regentijd. Dan heb je meer ziekten zoals malaria e.d.De winkelstraat van Ekwendeni.Hier halen ze de post..!

We hebben een onvergetelijke tijd gehad!

1 opmerking:

 1. Hallo allemaal!

  Wat leuk om ook eens een gastlog te lezen van bezoek
  uit Nederland.
  Verder gaat het volgens mij nog steeds goed met jullie?!
  Al hebben jullie zo te lezen wel een behoorlijk druk leventje!
  Maar ja, waar eigenlijk niet tegenwoordig?!
  Als we maar niet vergeten om te genieten en God te danken voor alle mooie momenten die we mogen hebben!!!

  Groetjes van Mieke Korporaal-de Vos.

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn als je wilt reageren op onze blogberichten.