Nieuwe blog via mail binnenkrijgen?

woensdag 12 maart 2014

Het verhaal achter de foto


De map met afbeeldingen op de computer is inmiddels behoorlijk vol. In de afgelopen 2 jaar hebben we heel wat foto´s gemaakt. Op die manier leg je veel facetten van het leven vast. Mooie, grappige en ontroerende beelden. Elke foto heeft zo zijn eigen verhaal. Sommige foto´s spreken voor zichzelf, anderen hebben tekst en uitleg nodig. We laten jullie even meekijken.


Na bijna 3 uur rijden, ontmoeten we Charles, de trainer tegen lunchtijd. Hij moest om 8.30 uur beginnen met de training, maar had op ons gewacht... en op de deelnemers. Van de 30 waren er 7 met de lunch gearriveerd... We hebben hem even apart genomen en verteld dat we heel blij zijn met een trainer zoals hij, maar ook dat hij zichzelf serieuzer moet nemen. Als er een paar mensen zijn rond de afgesproken tijd de volgende keer, dan gewoon beginnen. De laatkomers zullen zich dan heel vervelend voelen en begrijpen dat je een heleboel belangrijke dingen mist met te laat komen. Wellicht dat een volgende keer een grotere groep op tijd komt opdagen. 

Heel gedreven heeft hij de training verzorgd, erg leuk om bij te mogen zijn. Hij heeft wel moeten knippen in het programma, om nog voor het donker klaar te zijn.


Buiten het kerkje heb je meer licht om een groepswerk te doen. De opdracht is om (letterlijk) in kaart te brengen wie er in de omgeving wel en nog niet naar de kerk gaat / niet geloven en wie er onlangs tot geloof zijn gekomen. Het thema van de dag is Evangelisatie en Discipelschap.


Twee mensen, twee bijbels.
Alle twee eenzelfde t-shirt met opdruk: Presbytery Trainer
Het zijn twee van de 6 trainers die opgeleid worden in de proeffase van het project. Zij gaan in hun eigen gemeente (met gemiddeld 4 preekplaatsen per trainer) de kerkenraden toerusten met de Basic Training.
9 onderwerpen worden daarin behandeld verspreid over 6 tot 9 maanden.

Gisteren deed hij het nog.... echt waar.

Ik vervang nog even wat onderdeeltjes, maar dan kom ik er zo aan ...


Nee, de tekst op de overall van de meneer staat niet voor ANWB in Malawi.

Deze foto heeft niets te maken met de kerkenraad.
De aalscholvers staan gewoon op dubbeltal wat na te praten 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Fijn als je wilt reageren op onze blogberichten.