Nieuwe blog via mail binnenkrijgen?

vrijdag 18 juli 2014

Een feestelijke dag voor de blindenschool!


Het voelt echt als een mijlpaal. Eindelijk was er deze morgen de opening van de nieuwe slaapzalen van de jongens en meisjes van 12 jaar en jonger. De overvolle, oude slaapzalen met kinderen van alle leeftijden bij elkaar zorgden ervoor dat er dringend behoefte was aan nieuwe slaapzalen. We waren dan ook blij toen Cypressa dit project uitkoos in samenwerking met de GZB. De plannen konden gemaakt worden...In september 2013 kwam er een groep van Cypressa meehelpen met de bouw.Na maanden van vertraging... en een heleboel geduld...en elke keer weer gaan kijken met de vraag  "Hoever zijn jullie nu?"...


..was het dan  vandaag zover. De sleutels konden overhandigd worden. Omdat we op een missiepost wonen is het gebruikelijk dat er afgevaardigden van het ziekenhuis, de meisjesschool, de kerk, 'de village headman' en iemand van de Education Department van de kerk uitgenodigd worden.
De laatste voorbereidingen werden getroffen en toen alle gasten er eindelijk waren konden we beginnen. Bijna 2 uur later dan er op het programma stond, maar dat gaf de kinderen nog even de tijd wat liederen te oefenen. En anderen om nog even een speech voor te bereiden. En wat ophangen en dweilen..Na de opening, de toespraken en de rondleiding wordt er op z'n Afrikaans gedanst en gezongen om het te vieren. Natuurlijk wordt er ook van een flesje drinken genoten.
1 opmerking:

  1. Het is echt heel mooi geworden. Laten we hopen dat er nog heel lang van genoten mag worden

    BeantwoordenVerwijderen

Fijn als je wilt reageren op onze blogberichten.