Nieuwe blog via mail binnenkrijgen?

woensdag 1 april 2015

De Trainers in de praktijk

De komende maanden zullen we de trainers volgen die net een hele week zelf zijn getraind bij ons op het Lay-Training Center. Zij gaan in de gemeenten in hun werkgebied de kerkenraden toerusten met de volgende drie lessen; Bijbelkennis, Evangelisatie & Discipelschap en Rentmeesterschap.

Even een impressie van de tweede groep trainers, nadat we op de vorige blog al de eerste groep hadden voorgesteld.


In totaal hebben we straks ca. 55 trainers opgeleid in een gebied zo groot als heel Nederland. Gelukkig hebben we een team van mensen die ons helpen om de trainers op te zoeken. Over de onverharde wegen en soms in bergachtig gebied zijn de reisafstanden enorm.
De trainers zijn erg toegewijd, zij reizen soms wel ruim 30 km van huis, lopend, liftend of fietsend.
Het is prachtig om hen aan het werk te zien en hen te coachen om de trainingen nog beter te doen. hier even een korte impressie van de Training van Trainers en ook van de training door de trainers in de dorpen. Mensen zijn heel blij met het onderwijs en kunnen uren aan een stuk luisteren naar een les, aantekeningen maken en participeren in allerlei werkvormen.

Aan het einde van hun opleidingsperiode zullen de trainers een certificaat krijgen. Inmiddels is een van onze Deelgenoten gemeenten uit Zwolle hard aan het sparen om aan alle trainers als verrassing een studiebijbel te geven! Dan kunnen ze straks nog beter hun lessen voorbereiden en het zal ook erg motiverend voor hen zijn.1 opmerking:

  1. Zo'n studiebijbel is voor iedereen een zegen! Mooi gebaar

    BeantwoordenVerwijderen

Fijn als je wilt reageren op onze blogberichten.