Nieuwe blog via mail binnenkrijgen?

dinsdag 20 oktober 2015

If you want to grow...

Gisteren was het zondag. En op zondagochtend gaan we naar de kerk en de zondagsschool.
Om te groeien in geloof.  Daarom vertellen we bijbelverhalen. Leren we bijbelteksten en zingen we liederen. Soms vraag je je weleens af wat de kinderen ervan begrijpen. Hun Engels is niet altijd zo goed. Er bestaat geen kinderbijbel in het ChiTumbuka. En thuis word er lang niet altijd aan huisgodsdienst gedaan. Juist daarom is het zo belangrijk dat we zondagsschool doen. Om te groeien. Dus toch maar die verhalen vertellen. Het Verhaal moet verteld worden, aan de nieuwe generatie.
En het groeien? Dat doen we zelf niet. Dat is het werk van de Geest. En daarom mogen we groei verwachten!Om 7.30 begint de Engelstalige kerkdienst al. Voor die tijd verzamelen we met de kinderen en nemen de vragen nog even door.

Het eerste half uur tot drie kwartier zijn we met z'n allen in de kerk.

De zondagschool gaat elke zondag naar voren om te vertellen waar het verhaal vorige week over ging, En om te bidden en te zingen.

Daarna gaan we naar de basisschool waar de zondagschool gehouden wordt. Er zijn 2 Engelse klassen en een heleboel Tumbuka klassen. We zijn heel blij met het flanellen bord, dat helpt om het verhaal zichtbaar te maken.


Lucas deelt potloden uit en blaadjes. Om het bijbelvers van de week op te schrijven."Read your bible, pray everyday. If you want to grow"

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Fijn als je wilt reageren op onze blogberichten.